dimarts, 28 de setembre del 2010

1. Viquipèdia



1. Heu utilitzat la Viquipèdia? Hi heu fet mai alguna aportació?
Sí, quasi cada vegada que fem algun treball. No, mai.

2. Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?
No, no en tenim ni idea.

3. En el següent enllaç hi tens l'ajuda de la Viquipèdia, una de les enciclopèdies col·laboratives més conegudes, on s'explica com funciona. Consulta-la i respon al teu bloc:

a) Qui pot escriure els articles d'una enciclopèdia en paper? I els d'una enciclopèdia col·laborativa?
La gent professional de l'àrea de la llengua. Tothom hi pot escriure.

b) Què vol dir exactament que els autors dels articles són "voluntaris"? Què creus que mou aquests voluntaris a fer aquesta feina?
Que no estan obligats a fer-ho i que, supososem, no es paga. Els mourà l'interès que tinguin pel tema que tractin i si creuen que estan ben informats i volen donar a conèixer als demés el que saben.

c) Creus que un treball pel qual no es cobra és necessàriament pitjor que un pel qual sí que es cobra?
No, està clar que pot ser, si cobres, t'esforces més, però pot ser que tinguis la il·lusió o l'entusiasme de fer un treball que t'agradi sense cobrar.


4. En el següent enllaç hi tens una notícia en què se'ns parla de la Viquipèdia en català. Podries fer una valoració d'aquesta informació?
Doncs que no està gens malament que hi hagin 250.000 articles i més si ha estat la segona en tindre després de l'anglesa. Ens sembla molt be que hagi prosperat tant i que cuntinuï així.

5. Entra en el següent enllaç i digues per què han vedat l'ús de la Viquipèdia a la Universitat de Middlebury (EUA).
L'han vedat perquè els estudians que recorrien a la viquipèdia la utilitzen com a excusa pels seus errors ja que hi pot publicar-hi qualsevol persona i pot publicar coses incertes.

6. En aquest últim enllaç hi trobaràs un bloc. Digues què en penses?
Pensem que és un blog que està molt ben fet i amb molta informació i que el que ho hagi fet sabia del que parlava i s'ha esforçat. No ens podem fiar de tot el que posin, ja que la gent diu moltes bestieses.

7. Saps què és el que es veu a la fotografia d'aquesta entrada?
Un ull que deu voler dir que són molt observadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada